Hallon och hallonodling

Ingeborgs Hörna

2013

9 augusti

Först av allt bra att vår web-master uppehåller hallonsidan trots dålig information om vad som min hörna borde tillföra litet oftare.

Herbert får dagarna att gå med sina promenader med rullatorn, den är han tacksam att kunna sitta och vila på när han vill gå till sina näckrosor. De hade haft en lättare tillvaro, om det inte hade varit så lite vatten i dammarna, men är ändå ett stort nöje, för alla som ser dem blomma.

Hallonen i år har varit mycket bra och det har blivit en hel del som hamnat i både frys och på hyllorna i källaren. Uppskattat av alla som smakat resultaten i flaskor och burkar. Jag trodde inte att det skulle bli så mycket, på så litet område och brist på skötsel, men vi är ändå nöjda.

Herbert får titta på allt som borde göras, men han är bra på att tala om för sin hustru vad han inte kan men vill ha fixat. Jag har dåligt betalt som fixare och det är lite problem med att inte dygnet har fler timmar med dagsljus. Jag är i allafall glad över att han hittar både böcker i bokhyllan, som han aldrig haft tid att läsa förut, och som nu blir lästa. Att få bo så här nära skogen, och njuta av allt som växer är en bra miljö att leva i. Ja, bortsett från allt som ogräs som man ibland måste blunda för. Vi är glada för regn som kommit de sista dagarna, men det behövs massor i de stora dammarna för att näckrosorna ska fortsätta sin blomning hela hösten.

Ja, det här blev i alla fall lite nytt till min hörna.

Ha det bra hälsar
Ingeborg och Herbert

13 april

Ja nu kan det väl vara dags att skriva igen till min lilla hörna på Internet, den verkar komma ut till stora vida världen med hjälp av att vi har en bra web-master som ser till att hemsidan överlever.

Trots att vi inte har nägra Mormorshallon att sälja tror många att vi fortfarande lever vidare med att jobba för att få fram nya plantor. Som tur är har Elitplantstationen all den svenska produktionen igång med att föröka Mormorshallon som nu är E-PLANT. Troligen kommer Gul Risarp också att införas i deras sortiment, när vet vi inte men den har blivit godkänd. Sorten är intressant säger Elisabeth Nilsson.

Vi har fått brev från England och mail från Tyskland med frågor om vi kan skicka plantor, vilket vi inte gör då Herbert inte har kroppsresurser för att kunna jobba som förr. Däremot har vi en massa saker som kan användas för den som vill odla i brätt med smäplantor t.ex lådor Hammenhögs sålåda mm. Här finns mycket som inte vi har användning för, kontakta oss via telefon som vi har störst förtroende för tel: 035-50558. Vi är så gamla att vi håller oss till gamla och beprövade hjälpmedel. Herbert håller sig på lämpligt avstånd från datorn, och för att slippa behöva tala engelska i telefon.

Snart börjar allt utejobb med att jaga nässlor med lie, och allt annat ogräs som vi sluppit undan under den här långa kalla vintern som äntligen verkar vara på väg bort.

Herbert censurerar och det blir nog bra, kanske web-master också instämmer. Vi får se om det ligger något nytt på hemsidan när han får tid över. Tills vidare ha det bra på alla sätt och vis!

Hälsar
Ingeborg & Herbert

25 februari

Så här står det till i vår lilla del av livet i Halland.

Snön ligger kvar här i närheten av skogen och vägen till brevlådan är en isgata där man bör ta sparken med sig om man inte vill bryta ben och armar. Sjukhuset har nog patienter ändå så det räcker. Vi försöker att vara ute så mycket som möjligt, men längtar efter våren så Herbert kan komma ut och kolla alla träd som vi hoppas har klarat sig utan att bli mat för hungriga älgar och rådjur. Nu har väl bokarna hunnit växa till sig och är inte så ömtåliga längre.

Dagarna har ju blivit längre och det är skönt att inte behöva ha lampor tända förrän vid sextiden på kvällen, och det är ljusare på morgon. Videkissarna har kommit fram på våra stora sälgar, så nu borde man ju ha lite tulpaner utslagna och sätta i vas med sälgkvistar till. Jag får väl gå och köpa några tulpaner på Lantmännen för det dröjer ju innan våra egna blommar.

Herbert roar sig med att kolla på Kanal 10, just nu går en repris av MINNS DU SåNGEN som vi såg för många år sedan, då på våra vanliga tv-program. Han tycker att det är svårt att inte orka med att göra saker som han vill, men bättre att göra vad kroppen vill acceptera och att det inte blir sämre med livskvaliten som han annars tycker är bra.

Vintern är en svår tid och vi längtar efter våren som nog kommer snart med barmark och värme. Om vår duktige web-master fortsätter med hemsidan så kanske ni får läsa mer om hur vi har det. Nu slutar jag i allafall för denna gång med en hälsning till er alla från Herbert och mig.
© Ingeborg Arvidsson
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB