Hallon och hallonodling

Ingeborgs Hörna

2014

2 november

En hälsning till er alla från mig, som nu blir den som inte vill ändra hemsidans titel.

Herbert har hunnit fram till den himmel som var målet han ville nå. För honom var det viktigt att få sina projekt i hamn, ett besök av en författare, var viktigare än att en läkare ville att han skulle stanna på sjukhuset den 6/9. Två dagar senare, efter besöket, kom han tillbaka och blev inlagd. Det var första gången som han inte pratade om att åka hem igen. Nu förstod han att han behövde den hjälp som han fick. En tid av ångest, oro och svåra smärtor. Det var inte lätt för honom att släppa taget om allt som han hade kärt. Som familj fick vi en tid att vara tillsammans med honom, och alla våra barn kom och fick samtala med honom i lugn och ro. Nu har vi fina minnen också av de här tunga dagarna.

Jag kommer att bo kvar här, där alla Herberts många träd och annat gör att han aldrig blir glömd. Vårt telefonnummer 035-50558 i Herberts namn är borta, nu blir det 035-50040 i mitt namn.

Jag är oerhört stolt över allt Herbert har gjort, och hans gröna fingrar har skapat ett stort intresse för hallon som ökar fortfarande.

Många hälsningar
Ingeborg

12 juni

Nu kommer en uppdatering till om hur vi har det här två mil från Halmstad.

Halmstad är en stad med många turister och havet som lockar, det vet vi att våra barn och barnbarn gärna vill uppleva också i år. Ett säkert dragplåster, och vi ser farm emot att träfa dem! De gillar att äta hallon, plocka smultron och kolla näckrosorna som säkert blir lika fina som förra sommaren.

Herbert fick en till utmärkelse på Svenska Flaggans Dagden 6/6. Nationaldagen på Hallandsgården som Länsmuseet anordnade. Pompa och ståt! Han fick en förtjänstplakett i brons av kommunalfullmäktiges ordförande. Hallandsgården har varit en plats där han har planterat många av våra sorter. Det ingår i allemansrätten att plocka bär där, tror en del, men det var inte avsikten. Vi hoppas att Joakim och Josefine, som bor där, kan sköta om dem på bästa sätt. Projektet där innefattar också bokplantor, rosor och en äkta Ornäsbjörk som vi fått från Elitplantstationen.

Jag är stolt över att Herbert får uppskattning för vad han varit med om när det gäller att sätta hallon i fokus på många sätt. Nu får han nöja sig med att titta på allt som växer. Promenad runt ägorna och näckrosdammarna är hans dagliga sysselsättning med rullatorns hjälp. Han tar god tid på sig, och efter 2-3 timmar hoppas jag att han har kommit hem igen. Tack för den här gången, mer information kanske det blir framöver.

Hälsningar
Ingeborg

11 juni

Nu måste jag skriva lite om hur vi har det, det var länge sedan sist så det kan vara på tiden.

Idag är det skolavslutning på många platser och då är det verkligen sommartid, men det har regnat ordentligt! Inte så ovanligt när studenterna vill ha sol och värmne på sin stora dag.

Herbert mår bra, som han alltid talar om när han träffar sin doktor eller annan sjukvårdspersonal... Sanningen är väl att verkligheten för hans del är att gå med rullator en liten bit sedan sätta sig på den och vila sig. Han får nöja sig med att lukta på blommorna som tjuren Ferdinand i julfilmen.

Just nu blommar Schersminbuskarna och doftar lång väg. Vår trädgård känns som en stor berså där alla växter och träd tar sitt utrymme, och huset borde flytta sig... Fåglar trivs och gör allt för att tacka för att vi matade dem hela vintern. Grodor och paddor finns det gott om. Men att älgen ger sig på rödeksträden och tar för sig gillar inte Herbert!

Det ser ut att bli ett rikt bärår, trots avsaknad med uppbindning och ogräsrensning. Herbert får inte anstränga sig utan måste bara försöka att inte tänka på allt som borde göras. Som tur är går min gräns och erfarenhet av jordbruk vid att roa mig med lien och röja brännässlor, det är skön avkoppling. Eftersom vi har mark som tidigare varit åkermark behöver jag inte leta jobb. Alla Herberts planterade träd växer så det knakar. det är så roligt att se hur mycket som händer i naturen!

Att vår hemsida ligger kvar får vi tacka vår webmaster i Stockholm för. Jag ska försöka att ta itu med informationen igen, men datorn här har gått i viloläge efter ett åsknedslag mm. Vi har för nära berget här så det knallar mer än nödvändigt. Och Herberts trygghetslarm gillar inte att vara kopplat till samma telejack som ADSL-modemet, så det är problem med internet hos oss. Vi får se hur det går.

Hälsningar
Ingeborg
© Ingeborg Arvidsson
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB